Слухове за раздялата на Hideo Kojima и Konami

В последните две години името на Hideo Kojima се свързва, доста драматично, с два два големи франчайза. Изключително хайпваното заглавие Silent Hills, обвързано с имената на Kojima, филмовия директор Guillermo del Toro и актьора Norman Reedus, което беше изненадващо отказано. Ако това не стига, дъщерната компания на Konami, Kojima Productions, ръководена от самия Kojima, разработваща поредицата на Metal Gear Solid, беше разпусната без предупреждение и обяснение, и в последствие името на студиото и това на Hideo Kojima бяха изтрити от рекламните материали на играта Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

 

Повече предистория тук :
За Silent Hills

За Kojima Productions

 

След тези събития напускането на Hideo Kojima от Konami няма да е изненадваща стъпка. Днес в списанието New Yorker се появи информация, че това се е случило още на 9-ти Октомври, с организирано по случая прощално парти, провело се в сградата на несъществуващата вече Kojima Productions. На това парти не са присъствали основни фигури, като президента на компанията (Konami) или главния изпълнителен директор.   Изданието се позовава на свой източник, работещ в Konami.

Konami отрича информацията, и според пресцентъра им легендарния директор е просто на почивка. Но това е под въпрос,  журналиста Simon Parkin разпространи снимка от споменатото прощално парти, за което Konami твърди, че не се е провело :

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com