Проект Xenia – емулатор на Xbox 360

Ако някога сте желали да играете конзолна игра на персонален компютър, вероятно сте отделили време да потърсите емулатор за Xbox 360 или PS3 и да откриете, че такъв няма. За съжаление в нета е пълно с фейк сайтове и видео клипове, представящи и показващи несъществуващ емулатор на Xbox360/PS3 и след известно мъчене установявате , че това е с цел четене на спам и кликане на банери.

За щастие, за първи път от 8 години (Xbox 360 излиза декември 2005 година) това изглежда ще се промени. Работи се над първия Xbox 360 емулатор. Проекта се нарича Xenia, в сегашния си статус е все още бавен и тромав, но с времето се очаква да се оптимизира.

Всичко за проекта може да намерите тук : https://github.com/benvanik/xenia

 

Xenia  е с отворен код и всички файлове са публикувани на сайта.

 

Ето вдие клип показващ за първи пътзареждането на Xbox 360 игра на персонален компютър :

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Xakepa 01.04.2014 | Отговор

    Сигурно има хора тука, които могат да отговорят на един мой въпрос.Интересно ми е мога ли да играя в мрежа в игра пусната през емулатор.Няма значение за какъв емулатор, питам дали има такъв и ако да кой

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com