Продадени са 3 милиона Xbox ONE само за първите 6 седмици

Вчера в блога си вице президента на маркетинга, стратегията и бизнес, на Microsoft,  Yusuf Mehdi обяви, че само за 2013 година са продадени 3 милиона бройки Xbox ONE. Като се има на предвид, че Xbox ONE е в продажба от 22.11.2013 година, периода за продажба е 5-6 седмици и бройката е внушителна. За сега интереса към новото поколение е двойно по голям от старото, за сравнение през 2005 година продадените Xbox 360 конзоли са милион и половина.

Цитат :

[su_quote cite=“Yusuf Mehdi“]Над 3 милиона Xbox ONE конзоли са продадени на потребителите през 2013 година. Беше невероятно да видим Xbox ONE да се продава на рекордно темпо и беше чест за нас да видим как Xbox ONE стана най-продаваната конзола в САЩ през стартиращия си месец Ноември. След стартирането на продажбите търсенето на Xbox ONE беше силно, изчерпа се през празниците в почти всички търговски обекти по целия свят. Ние продължаваме да работим усилено, за да доставим нови бройки в търговските обекти колкото се може по скоро.[/su_quote]

Не е чудно, че Xbox е най-продаван в САШ, но PlayStation винаги е била най-продавана в цял свят. За сега от Sony не са обявили официални данни за изминалия период. Последните данни са от 12.12.2013, когато  от Sony обявиха продажби от 2.1 милиона копия PS4 в цял свят.

Written by: gataka

7 Comments Added

Join Discussion
  1. Тони 08.01.2014 | Отговор

    Видях я в един сайт, за 2013 са продадени над 4.5 милиона.

    • gataka 08.01.2014 | Отговор

      Има ли официална статистика. Не съм видял да са го обявили.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com