Проблеми с PSN и Xbox Lve , вероятно от хаякерски атаки

В последните няколко дни потребителите на PSN изпитват проблеми, с логването или изобщо с ползването на Online функциите. Същото се случи с Xbox Live за доста потребители на Xbox 360 преди няколко дни.

 

Днес от Sony обявиха, че работата на PSN е нормализирана и всичко работи.

 

Една от основните причина за проблема, и на двата онлайн сървъра, изглежда са хакерски атаки. Вината е поела хакерската група  Lizard Squad. От началото на годината много онлайн сървъри, като тези на компаниите  Blizzard, Sony, Microsoft, на игрите LoL, Destiny и други, претърпяха хакерски атаки от същата група, което доведе до преустановяване на работата им за кратък период от време.

 

Обикновено хакерската група обявява намеренията си на туитър акаунта си предварително, преди да е предприела действия по нарочения сървър : twitter.com/LizardPatrol

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com