Приключи делото за резолюцията на KillZone Shadow Fall

Делото, заведено срещу Sony, заради невярна и залъгваща реклама свързана с играта KillZone Shadow Fall приключи. Преди година дигиталното списание Digital Foundry доказа, че в мултиплеър режим играта е с резолюция 960 на 1080 пиксела, доста далеч от обещаните 1920 на 1080p, и съвсем естествено се намери човек, който да заведе дело. Предисторията може да прочетете тук : Sony Computer Entertainment America е съден заради играта Killzone: Shadow Fall

 

Развитието на делото, до сега, беше неизвестна, но за съжаление, казвам за съжаление, защото смятам, че дори и малката лъжа в рекламата, не трябва да е позволена, делото се оказва прекратено от съдията. И двете страни са призовани да си платят собствените разноски.

 

Мотивите за прекратяването, поне за сега, са неизвестни, но се предполага, че е заради необосновано високата искана сума за обезщетение от 5 милиона долара. Делото е започнато от сам човек, вероятно ако беше групов иск, такава сума би могла да придобие смисъл, но за един потребител, който е платил 60 долара за игра, не е логично да бъде обезщетяван с колосална сума  почти 100 000 пъти по висока първоначалната инвестиция.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com