Последния подарък от KaKaRoTo за PS3 сцената

KaKaRoTo е един от водещите програмисти, които развиваха PS3 сцената и я направиха толкова богата и интересна през, изминалите години. За съжаление в последно време сцената е в застой, нищо ново не излиза и няма излаз това да се промени.

 

Програмиста официално се оттегля от сцената и казва едно последно сбогом, но не и преди да направи последния си подарък – непознат до сега метод/инструмент наречен PS3xport. Инструмента е от преди 2 години, но не е споменаван или показван до момента.

 

Линк за теглене :  github.com/kakaroto/ps3xport

 

Програмата позволява достъп до backup файла свален от PS3 конзола и неговата обработка. За незапознатите, PS3 позволява да се направи пълен бекъп на хард диска на конзолата, включващо – профили, трофеи, сейвове, всички игри и други, и в последствие, при евентуална смяна на хард диска, да бъде върната информация на новия хард. С този тул може да се инжектират нови файлове – цели PSN игри, DLC пакети, профили, сейвове и програми и да се връщат с бекъпа на, дори, нехакната конзола.

 

С по прости думи – с този тул може да се инсталират и копират всякакви по вид файлове на нехакната конзола. Разбира се тяхното стартиране в повечето случаи би било невъзможно, но е един нов старт, от който вероятно може да произлезе нещо още по полезно.

 

Цялата история и повече информация, може да се намери на официалния блог на KaKaRoTo  : kakaroto.homelinux.net/2014/12/ps3xport-released/

 

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com