Обратната съвместимост на Xbox ONE или как Microsoft отвърна на удара

Както се казва, който се смее последен се смее най-добре. Много от вас може би помнят, когато още преди новото поколение конзоли да бъде факт, от Microsoft готвиха желязна политика ограничаваща размяната и продажбата на употребявани игри и задължаваше потребителите да са свързани с Xbox Live 24/7 (повече тук). Това създаде вероятно най-кратката и забавната реклама, направена от Sony, която чудесно осмя положението и то с пълно право.

Видеото беше кръстено „Official PlayStation Used Game Instructional Video“ и обиколи интернет пространството за броени часове :

В последствие от Microsoft промениха своята политика и всички споменати ограничения отпаднаха и е факт, че те не съществуват.

Днес, две години по късно, е ред на Microsoft да отвърне на удара и да се възползва от своята нова Xbox ONE функция за обратна съвместимост (повече тук). За PS4 няма еквивалент, нещо повече, единствения начин да се играят PS3 игри, е да се заплащат месечни такси за PS NOW. Microsoft са подготвили видео, което на свой ред осмива положението и поставя въпроса, защо трябва да плащаме за нещо, което вече имаме. Защо наистина … :

 

 

 

Тъжно но факт, след изграждането на мрежата на PS Now за стотици милиони долара, вероятността да видим функция за обратна съвместимост на PS4 конзола е от изключително минимална, до никаква.

Written by: gataka

7 Comments Added

Join Discussion
 1. mitko2848 16.11.2015 | Отговор

  Microsoft трябва веднага да намалят цената на xbox one с 50$, ако искат да са конкурентни,защото в момента ps4 и xbox one са на една цена, а четворката е малко по-силна като хардуеър.

 2. Tihomir 16.11.2015 | Отговор

  Не е безсмислено ако си нямал 360, игрите за старото поколение са по 10-20 лева втора ръка. ЕА писаха наскоро в Туитър че обмислят да писнат всички свои игри безплатно с ЕА Аццес ,който е с месечен абонамент от 5$.

 3. undamed 15.11.2015 | Отговор

  Точно тези 12 милиона ще се покачат драстично заради „Backward Compatibility “

  Затова казва че xbox one отвръща на удара .

  Да се надяваме че Ps4 ще се защитят по някакъв начин (Например със безплатен Worldwide Ps Now)

  Не само за САЩ !

  • Georgi 15.11.2015 | Отговор

   Ще се покачат ама друг път.Това е почти безсмислено ако не си имал xbox 360

 4. PS4 стигна 23 млн. продажби, XBOX One е с 12 млн.За какво отвръщане на удара говорим незнам.

 5. Georgi 14.11.2015 | Отговор

  Това няма смисъл,ако не си имал игри от xbox 360

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com