На 55 годишна възраст почина президента на Nintendo

Днес е тъжен ден за конзолния свят. От Nintendo официално оповестиха, че преди два дни, на 11-ти Юли, след дълго боледуване, е починал досегашния президент на компанията – Satoru Iwata.

Iwata винаги е бил в близък до Nintendo и е повлиял много върху облика на компанията. Още през 80-те години работи като фрилансър за HAL Laboratory, която е в тясно сътрудничество с Nintendo и разработва игри за Nintendo Entertainment System, Super NES и в последствие за Nintendo 64. През 2000-та година официално се присъединява към Nintendo и за изключително кратко време наследява Hiroshi Yamauchi и става президент на компанията. Под неговото ръководство минава успешната ера на конзолите DS и Wii.

R.I.P Satoru Iwat 1959 – 2015.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com