Мрачно бъдеще за Silent Hills. ( Ъпдейтната)

Ъпдейт : Слуховете се оказаха верни и преди няколко часа от Konami  потвърдиха, че проекта  Silent Hills е отменен. Договора на актьора Norman Reedus е изтекъл и не е подновяван. Компанията потвърждава, че франчайза ще бъде поддържан и игри от него ще бъдат разработвани, но конкретно Silent Hills няма да го бъде.

Оригиналната история :

За голямо съжаление проекта Silent Hills изглежда няма да бъде това, което очаквахме. Играта беше обявена по изключително хитър начин, който прикова вниманието на всички по неоспорим начин. През август 2014 година, в PS Store се появи демо на нова хорор игра, озаглавена P.T, на несъществуващата компания 7780s Studio. Демото само по себе си беше доста заинтригуващо и прикова интереса на доста геймъри. Завършването му и финалния синематик представляваше трейлър на предстоящото продължение на хорор поредицата Silent Hill, озаглавен Silent Hills. В проекта бяха замесени имената на game директора  Hideo Kojima, филмовия хорор директор Guillermo del Toro и актьора Norman Reedus (The Walking Dead).  Новината хвърли във фурор цялата сцена.

 

Тизъра, който може да се види в края на P.T. :

 

И от тук на сетне, след това славно представяне,  проекта бавно и постепенно умира или поне така изглежда.

 

Първата стъпка беше оттеглянето на Hideo Kojima, както и неговото име беше премахнато от официалната страница на играта. Името на директора беше достатъчно, да се очаква много от историята на играта, под негово ръководство са създадена всички игри от серия Metal Gear, от 1987 година, до ден днешен.

 

В интервю от преди два дни, по време на 58-мия филмов фестивал в Сан Франциско, самия  Guillermo del Toro съобщи, че неговото участи в проекта няма да го бъде, цитат :

[su_quote cite=“Guillermo del Toro“]It’s not gonna happen and that breaks my greasy heart.[/su_quote]

 

И за финал от Sony обявиха свалянето на P.T от PS Store, което ще стане на 29–ти Април, след 2 дни. Ако не сте го изиграли и сте фенове на жанра имате 48 часа да го направите. Демото може да се изиграе в рамките на 30 минути.

 

Няма официална информация за прекратяването на проекта, надеждата умира последна и силно се надявам играта да види бял свят, макар и без участието Hideo Kojima и Guillermo del Toro.

 

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
  1. Spewn1 27.04.2015 | Отговор

    Така става като караш един човек да върши нещо, което не иска. Всеки навътре в нещата ще разбере за какво говоря.

    • gataka 27.04.2015 | Отговор

      Много тъжно, това беше една от игрите, които с удоволствие щях да играя.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com