Малко повече информация за Mortal Kombat X – инфромация за войната на фракциите и 32 скриншота

Остават два месеца до излизането на дългоочакваната следваща част от поредицата Mortal Kombat X. Играта обещава да е най-мащабния проект, свързан със серията до сега, с убийствена графика, жесток гейм плей, с много повече сингъл плеър изпитания и увлекателен мултиплеър.

 

Именно за мултиплеяра, този път, от NetherRealm са обърнали голямо внимание. Включена е нова глобална система, която разделя играчите на 5 фракции и води война между тях.

 

 

 

Още при стартирането на играта, играча трябва да избере своята фракция и да стане част от нея :Lin Kuei, White Lotus, Brotherhood of Shadows, Special Forces или Black Dragon. Избора на фракцията променя облика на играта  – самата тема и менютата е различен за всяка фракция.

 

Системата е доста интересна и има за цел да заинтригува играча и да му предложи по дълга и увлекателна multilayer кампания. Войната на фракциите се води всяка седмица. Веднъж избрана (фракцията) не може да бъде сменена до привършване на войната, като след смяната се губи прогреса и наградите, събрани от войните. За победителите има награди, между които профилни икони и нови фатали (движения),  за изпълнение. Фракциите също ще са обвързани мултиплатфоремено, прогреса на дадената фракция на една платформа, например PS4, ще храни прогреса на другите платформи , като PC и PS3, на същата фракция.

 

WornerBros са приготвили интересен клип, описващ новата мултиплеър система, както и други части от играта :

 

 

Друга информация от последните няколко дни, е свързана с версията за Xbox 360 и PS3. WB офицлано обяви, че разработването на тази версия (за PS3 и Xbox 360) е поверена на друга компания – High Voltage. цитата :

[su_quote cite=“WornerBros“]NetherRealm не разработват PS3/360 версията на играта. High Voltag е нашия партньор , фокусирал се в разработването на PS3/360 и екипа е отделил цялото си внимание върху тях. Всички платформи на тази игра са изградени на технологии от NetherRealm, както са наблюдавани от  NetherRealm.[/su_quote]

 

В последно време стана тенденция портовете на различни платформи да се правят от други компании.

 

И за финал, малко скриншоти от PS4 конзола, разпространени преди няколко дни :

 

 

Изсточник на снимките : videogamer.com

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Xakepa 09.02.2015 | Отговор

    Егаааси вижда ми се, като цяла вечност 🙁

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com