Малко информация за конзолата с кодово име Nintendo NX

Макар да изглежда прекалено рано, едва две години и половина след излизането на Nintendo Wii U, изключително кратък живот за едно конзолно поколение, Nintendo вече готви нова конзола. Името на новия проект е  Nintendo NX и очакванията от него са в грандиозни размери, ако се вярва на базираното в Тайван дигиталното издание digitimes.com, Nintendo има намерението да произведе и продаде 20 милиона бройки, и забележете, само първата година.

В сърцевината на проекта изглежда е нова концепция, нещо иновативно за конзолния свят, идея, заради която Nintendo пришпорва създаването на нова конзола и пази всичко в строга тайна. Цитат на вече покойния президент на Nintendo – Satoru Iwata :

[su_quote cite=“Satoru Iwata“]Ние не можем да говорим за NX. Ако го направим, ще разкрием идеите си и клиентите няма да бъдат изненадани.Това не би било от полза за компанията или нейните акционери. NX е нов хардуер и ние ще започнем от 0-та.[/su_quote]

Официалното представяне на платформата е запланувано за идващата година, точното време не е упоменато, но можем да предположим, че ще бъде на изложението  E3 2016. Също така, може да направим смело предположение, че продажбите на конзолата няма да се забавят много след обявяването, все пак нали целта е , идеите да се запазят в тайна до самия край.

Отново според digitimes.com, позовавайки се на свой източници, производството на първи пилотни бройки  ще започне през Октомври месец тази година, масово производство през месец Май или Юни 2016-та, а официалните продажби през месец Юли 2016-та година. Производствения процес е поверен на гиганта Foxconn Electronics, същата компания произвеждала хардуер за iPad, iPhone, PlayStation 4 и дори Xbox ONE.

Несъмнено Nintendo готви нещо голямо, не стига, че новата конзола трябва да се бори с вече наложилите се и завладели пазара конкурентни конзоли, но трябва и да пребори интереса на аудиторията от изгряващите точно тогава устройства за виртуална среда.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com