Линдзи Лоън VS GTA5

Историята започва още през Декември 2013 година, когато актрисата Линдзи Лоън обяви че разпознава своя образ и подобие в играта GTA5 5, което в последствие прерасна в съдебно дело срещу Rockstars и Take-Two Interactive.

Според нейните думи, Актрисата се припознава на 3 места в играта.

Първия е в лицето на персонажа Lacey Jonas, млада актриса, която се крие от папараците, за да не могат да я заснемат :

Втория образ е на червенокоса актриса, която играча трябва да заснеме в Лондонския хотел Chateau Marmont, един от любимите хотели за отсядане на Линдзи Лоън.

A третото случай е, че е изобразена на обложката на играта и дори е взаимствана от конкретна нейна снимка от 2007 година :

actual_1352056603-copy

Към делото от адвокатите на Лоън са представили документ от 67 страници със снимки и материали, които разобличават, според тях, неоторизирано използване на образа на Линдзи Лоън не само в самата игра, но и в рекламните материали, като билбордове, сувенири, плакати и много други. Разбира се от Take-Two твърдят, че всичко е едно голямо съвпадение и освен, че  Lacey Jonas (персонажа от играта) е млада и руса, няма други сходни точки с Линдзи Лоън, а за плаката е използван образа на модела Shelby Welinder, като самата тя е показала чек, доказващ заплащането за използването на образа и.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com