Краят на PSP (PlayStation Portable)

От Sony официално обявиха, че се спира производството на PlayStation Portable, или по известно като PSP. До края на 2014 година ще се прекрати доставянето на PSP до магазините в цял свят.

 

Живота на PSP покрива едно десетилетие, достатъчно едно цяло поколение да отрасне с него. Първия модел е пуснат по магазините през далечната 2004 година. Бройката, която за този период, е продадена, е приблизително 80 милиона. Издадените игри за PSP са под 800, което вероятно се дължи на ранното хакване на конзолата, което доведе до ниска стимулация на разработчиците.

 

Спирането на производство на PSP се очаква отдавна, конзолата отдавна си има наследник в лицето на PS Vita, която излиза преди три години Ноември 2011 година, и приблизително от тази дата е прекратено разработването на игри за старото поколение.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
 1. stilqn 08.06.2014 | Отговор

  Да,сега чакаме и края на PS3 за съжаление.

  • Baqt 09.06.2014 | Отговор

   Има да си чакаш още доста 😀
   ПС2 го спряха чак 7 години след като излезе ПС3 – в началото на 2013 та ПС3 едва ли ще изтрае чак 7 години след ПС4 тоест 2020 😀 но поне 5 години може би ще издържи тоест към 2018 може би ще го спрът та има доста време 😉
   Ще играем Фифа 19 на ПС3 пък кво ? 😀

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com