Какво се случва с The Last Guardian

За незапознатите The Last Guardian е третата игра на Японското студио Team ICO. Играта е наследник на двата хита, разработени от студиото,  Ico през 2001 година и Shadow of the Colossus през 2005 година.

За нейното разработване (на The Last Guardian) се знае още от ранната 2007 година, а името на играта е известно от 2009 година, когато е обявена официално. Процеса минава прз доста стадии – отлагания, замръзявания, слухове за прекратяване и други. В общи линии играта се превърна повече в легенда, от колкото в реализиран проект.

 

Днес The Last Guardian отново e на дневен ред, след като излезе информация, че Sony не са си подновили лиценза за името на играта, като запазена марка. Това породи слух (отново) за прекратяване на проекта и новината обходи всички специализирани сайтове, като летен вирус.

 

За щастие на феновете, вероятно става дума за административна грешка и някой просто е забравил да поднови лиценза. Това се случва за втори път, в миналото Sony направиха същата грешка и отново всяха същия смут.

 

До сега играта имаше два трейлъра, от 2009 и 2010 година :

 

2009 трейлър :

 

The Last Guardian Official TGS 2010 трейлър :

 

Играта официално е разработвана, като PS3 ексклузив, но вероятно заради огромного забавяне, ще бъде преориентирана към PS4. Ако изобщо, някога, види бял свят.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com