Историята на хакера SuperDAE и тайните на Microsoft

Преди няколко месеца се разви една драма, която гръмна по специализираните форуми. Днес тя има нова развръзка.

В края на 2012 година, далеч от каквато и да е официална информация за Xbox ONE, хакер с инициали DAE наричан още SuperDAE, пуска в Ebay за продажба девелопмент кит за новото поколение  Xbox, по това време наричан Durango. Твърди, че разполага със снимки на новия Kinect сензор и с копия на игрите за новия Xbox – Homefront 2 и Sleeping Dogs 2.

original

Развръзката не е много приятна , в края на февруари 2013 година  Американското FBI, с подкрепата на Австралийската полиция, щурмуват дома на нашия човек, конфискувайки компютъра му и всичката налична техника. За случилото се, DAE съобщава в своя tweater акаунт :

tw

Този опасен хакер, се оказва тинейджър, живеещ в дома на родителите си на име Dan Henry.

В последните няколко дни нещата стават още по заплетени. Преди два дни DAE е арестуван, но пуснат изключително бързо под гаранция, толкова бързо, граничещо с невъзможно. Изглежда младия хакер си направил застраховка, наречена „deadman switch „

Обяснението на ситуацията идва от самия DAE : на компютър, с неизвестно местоположение, е качена цялата информация, с която хакера разполага, важна информация за новото поколение Xbox, която Microsoft се опитва да предпази от изтичане в публичното пространство. Ако DAE не е пред компютъра си на определени периоди, да потвърди присъствието си, автоматична програма ще разпространи IP адрес, парола и ussername в twitter, което ще осигури read only достъп до всички файлове вътре, на всеки, който има желание.

Според думите на хакера е пуснат от полицията, заради информацията , която има и от страха на Microsoft тя да бъде разпространена.

На всички, на които им е интересна историята, може да следят за продължение на tweatter акунта на superdae : twitter.com/superDaE

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com