Извлизаче на PSID от конзола с OFW

Ето нещо ново и неочаквано. Човек с инициали Flatz разпространи малък тул за извличане на PSID от нехакната конзола, с официален фирмуер. За незапознатите PSID е уникален сериен номер, по който SONY банват конзолата. Смяната на този ID ънбанва конзолата и в очите на Sony просто ползваме друга конзола. Sony знаят колко конзоли са произвели и всички ID-та които съществуват, затова за да се ънбанне конзола е нужен реален ID от реална конзола.

 

Видео от автора :

 

Източник и линк за сваляне : http://playstationhax.it/

 

PSID може да се ползва и за преподписване на PSN приложения, преди няколко дни KaKaRoTo разпространи инструмент за модифициране на официален бекъп (Последния подарък от KaKaRoTo за PS3 сцената). На теория, след като имаме двата инструмента, може от всяка не хакната конзола, инфорация от една конзола да се прехвърля необезспокоявано към всяка друга, включваща – профили, сейвове, PSN игри, DLC пакети и вероятно добавяне на още такива, дори те да не са закупени. Остава само някой да свърже всичко в удобен инструмент.

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
 1. Xakepa 29.12.2014 | Отговор

  И какво точно прави тази програмка, че не разбрах?
  Може да извлече PSID, но какво точно означава това?
  Ако може да се редактира този PSID, то не е кой знае какво понеже без PSID от друга (която няма бан) конзола файдата от тая програмка е никаква.

  • gataka 29.12.2014 | Отговор

   Да кажем, че си баннат и трябва да вземеш ново PSID, с тази програма може да го вземеш от всяка една нехакната конзола. Това е идеята.

   • Xakepa 29.12.2014 | Отговор

    Аз всъщност имам вече бан от миналата година.Сега ми трябва PSID от нехакната конзола така ли?
    Щеше да е яко ако програмката направо ни намираше PSID, каквото ни трябва.Тогава щях да я призная. 🙂

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com