Играта Destiny или как се харчат 500 милиона долара за една игра

Game индустрията се развива със стахотна скорост, става все по масова и комерсиална. Не е изненадващо, че игрите стават все по скъпи и все по хубави. В историята на индустрията най-скъпата игра е Gran Theft Auto 5, която е струвала на компанията RockStar около 250 милиона долара.

Тази година летвата предстои да се вдигна с играта Destiny и бюджет достигнал феноменалните 500 милиона долара! Цифра, която до сега  не е била постигната дори от холивудски филм. За сравнение най-скъпия филм в историята е Avatar с бюджет от 300 милиона долара.

Играта се разработва от Bungie Software и ще бъде разпространена от Activision. Жанра на играта е  role-playing first-person shooter и се очаква да излезе на 14 септември тази година. Затворена бета версия се очаква да започне през лятото, много бета ключове са вече раздадени и е обявено, че всеки направил предварително закупуване на играта, ще  получи такъв. Играта ще бъде за платформа PS3,PS4, Xbox 360 и Xbox ONE, като водещата платформа е PlayStation 4.

Компанията Bungie е известна със създаването на поредицата Halo. Destiny е първата им съвременна игра за друга платформа и Activisan изглежда им гласуват страхотно доверие. Огромния бюджет включва създаването на играта, изграждането на цялата мрежова инфраструктура и реклама и маркетинг.

Официален WebSite : www.destinythegame.com

 

Официално видео :

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
  1. belof 03.07.2014 | Отговор

    Играта ми се струва че ще е доста добре чакам с нетърпение да пуснат. Дано да пуснаст някой edition с повече dls-та

  2. DEviL_BG 15.05.2014 | Отговор

    Изглежда, че ще е много яка, за жалост е MMORPG и няма да може да се играе с хакната конзола..
    Пък и не съм добър в игрите first-person shooter на конзола, така че това ми е утешението, че няма да я играя.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com