Възможно е Battlefied 5 да ни върне през Първата Световна Война

Преди повече от десетилетие най-популярния шутър беше, този за Втората Световна Война, период в който двете популярни франчайза Battlefield и Call of Duty се съревноваваха един с друг, а аудиторията не можеше да им се насити. Днес тези игри постепенно направиха прехода във времето, Battlefield от военен симулатор, премина в модерен полицейски такъв, а следващата стъпка за Call of Duty вероятно ще е шутър в открития космос. Което не ги прави лоши, продълженията си имат своя чар, който дори и на мен ми допада, но се отдалечиха много от корените си.

По Battlefied 5 вече се работи, и както самите разработчици обещават, геймплея се завръща към военния екшън. И тук вече идва въпроса, къде ще ни отведе той? Макар преди година да изглеждаше възможно да последва примера на Call of Duty и да ни отведе в бъдещето, сега това изглежда по малко логично, през 2016-та и 2017-та година се очакват толкова Sci-Fi шутъри, колкото сигурно няма да можем да изиграем с години на пред. Ако Battlefield бъде поредния такъв, вероятно ще се загуби и популярната поредица просто ще се стопи покрай жестоката конкуренция.

От няколко дни се носят слухове, че играта ще се завърне към историческия шутър, но този път към събития от Първата Световна Война, слуховете се подхраниха от Швейцарски реселър, който предлага играта за преордър, като в описанието беше написано – мултиплеър тактически шутър, Първа Световна Война . В по късен етап последното беше изтрито. Линк : wog.ch/index.cfm/details/product/Battlefield-5

Имаше период, в който жанра за WW беше прекалено експлоатиран, но днес тези игри са позабравени, такава не е излизала от години. Надали има по удобен момент за завръщане. Освен по горе споменатото, същия реселър е посочил 26-то Октомври, като дата за излизане на играта.

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn! 28.02.2016 | Отговор

    През ПСВ не се е случило кой знае какво, за да му отделят цяла игра, а оръжията не са имали чак такова разнообразие както при ВСВ. Но да видим какво ще ни предоставят.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com