Блога беше хакнат

И това ми се случи. Днес рано сутринта, между 1 и 9 часа сайта и форума бяха хакнати, като на тяхно място се отваряше визитката на хакерската група Anoncoders.

Въпросната група съществува от началото на годината, подбудите им са главно политически и съобщението, което искат да бъде чуто, е в защита на исляма. Стотици сайтове са попаднали под нейните удари, между тях има доста сериозни такива, на корпорации и телевизии, както и някой мънички блогове, като моя, като се чудя, как изобщо съм им попаднал под радара.

През Април същата група е придобила популярност в медийното пространство, с хакването на 100 сайта в рамките на 24 часа. Всеки ден има нови хакнати сайтове, като в някой дни бройките им стигат до десетки. Друга провокация в миналото, е разбиването и присвояването на данни от 23 000 туитър акаунта.

Ето как изглеждаше блога рано сутринта :

 

Anoncoders

 

Разбира се, вървеше и с музикален фон …

За щастие последния ми бекъп беше от 16-ти Ноември сутринта, и нищо от съдържанието на сайта не е загубено.

За тези, които следят блога от самото начало, може би помнят, че подобна случка имаше и в миналото. Блога започнах на домейн consoles-bg.com, като в последствие машината, която хостваше всичко, беше заразена и от там форума и сайта бяха под карантина от google. След седмици лутане в проблема, просто започнах всичко на ново – купих си хостинг акаунт и изградих целия блог и форум от нулата.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. Spewn! 18.11.2015 | Отговор

    Прочетох им и аз политическите и религиозни послания на тия шматки.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com