Бета билд на отказаната преди години игра Star Wars Battlefront III

Надали има собственик на Xbox ONE или PS4, който да не е играл, или най-малкото чул за мега хита от миналата година Star Wars Battlefront. Играта е ремейк и е третата по ред от култова трилогия. Прехождащите я заглавия Star Wars: Battlefront и Star Wars : Battlefront II излизат съответно в далечните вече 2004 и 2005-та година, и двете разработвани от Pandemic Studios. Макар споменатото да е известно на широката аудитория, по малко известен факт, или може би позабравен такъв, е че през 2009-та година феновете чакаха трета част, която след две години разработване, за съжаление, не видя бял свят.

Играта е озаглавена Star Wars Battlefront III и разработването е (било) поверено на студиото Free Radical Design, което в по късен етап е закупено от компанията Crytek. За съжаление след доста чакане играта е отказана, според студиото разработчик LucasArts не са могли да отпуснат нужния бюджет за реклама, а според компанията LucasArts – студиото постоянно не е спазвало работните срокове. Каквато и да е причината, Star Wars Battlefront III остана в историята, и може да се каже, че е една от най-хайпваните не излезли игри.

В продължение на няколко години, на сцената се появяваха малки парчета от пъзела – няколко скриншота, консепт арт, модели на персонажите и дори 6 минутен видео клип. Всичко сочещо, че историята е загубила една жестока игра :

 

И днес, 8 години по късно, в интернет пространството, съвсем неочаквано, изплува бета билд на версията за Xbox 360. Файловете, и информацията за тях, са разпространени в 4chan.org от потребител с наименование ProtoFaggot. Пълната статия и файловете може да видите тук.

В общи линии билда може да бъде стартиран на Xbox 360 с Development kits, XNA kits, Test kits или … на модната конзола с RGH. Предполагам стартирането изисква необходимата софтуерна подготовка, но надали е нещо, което след кратко търсене няма да бъде намерено.

Малко видео клипове от бета билд :

https://vid.me/dLQ2

https://vid.me/noKW

https://vid.me/454O

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com