Арестуван е един от членовете на Lizard Squad

Новината е от днес сутринта. Един от предполагаемите членове на хакерската група Lizard Squad – Vinnie Omari е арестуван на 30-ти декември от Британската полиция. Неговата самоличност беше разкрита след интервю, с него, по BBC радио. Втория очастник, хакер с инициали Ryan, е разследван в момента от FBR за изяснява дали има общо с Lizard Squad.

 

Vinnie Omari вече е пуснат на свобода и за сега не са му предявени обвинения.

 

След новината за ареста и разкриването на двама вероятни членове на групата, в един от активните си в Tweeter профили,  Lizard Squad написаха следното :

 

https://twitter.com/LizardMafia/status/550435089239117824

 

За незапознатите, споменатата хакерска група, свали PSN и Xbox LIve на връх коледа и създадоха проблеми, които продължиха няколко дни.

 

 

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Questo 02.01.2015 | Отговор

    Тези дечурлига не си дават сметка, че да хакнеш гейминг мрежа не е същото като да крадеш от интернета на комшията. Компаниите инвестират милиони в ИТ инфраструктура и когато някой разбие защитата й не може да очаква само смъмряне от кварталния старшина. Наскоро няколко хакери, основно тийнейджъри, бяха обвинени в щети за над 100 млн. долара заради кражбата на игри и военен софтуер. Когато ги хванаха и обвиниха, печените хакери почнаха да мънкат, че не искали да сторят зло и всичко било един маитап. Та и тия от Лизард Скуад могат да дрънкат колкото си искат, че го направили заради семейни ценности и т.н., но на всички е ясно, че са просто едни келеши, които искат да привлекат внимание към себе си. ВЪпросът е дали са готови да понесат последствията, когато ченгетата почукат на вратите им.

  2. jj 01.01.2015 | Отговор

    А така. 2 дена не можах да влеза в псн..

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com