За продажбите на Switch и големите планове на Nintendo

В края на Септември месец от Nintendo разпространиха официална статистика за продажбите на Nintendo Switch. Числата са внушителни и въпросното чупи рекорди. Само за период от 7 месеца от конзолата са продадени 7.3 милиона бройки, и като направим проста сметка, се пада по над един милион на месец. Споменатото не включва продажбите от Октомври и Ноември и да не забравяме, че наближават зимните празници, когато гейминг индустрията придобива чудовищни размери и продажбите ескалират. Очакванията са до Март месец, когато Switch навършва една година, продадените бройки да са се удвоили.

 

И понеже горното не е достатъчно, от Nintendo са си поставили още по високи цели. Информация е разпространена от The Wall Street Journal и е базирана (според самото издание) на сигурни източници, забъркани с проектите на Nintendo. В момента Японския гигант произвежда по 2 милиона Switch конзоли на месец, като се готви дори за увеличаване на 2.5 милиона. Целта е до Март 2019-та година да са произведени между 25 и 30 милиона бройки. Съвсем естествено, това не се прави безцелно и изглежда от Nintendo прогнозират десетки милиони продадени конзоли в рамките на година и няколко месеца.

 

Изключително приятен е факта, че Nintendo се върна на пазара след доста трудни години. Предшественика на Switch –  Nintendo WII U, беше продадена в по малко 14 милиона бройки за целия си жизнен цикъл от 5 години. Ако нещо не се промени, сегашната конзола с лекота може да задмине това число и то още в първата си година.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. mitko2848 13.11.2017 | Отговор

    Георги, лека добронамерена корекция – wii u не се продасе добре, докато wii продаде над 100 милиона бройки и беше супер успешно.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com