Sony Computer Entertainment America е съден заради играта Killzone: Shadow Fall

Без съмнение всички , които са играли играта Killzone: Shadow Fall са усетили разликата на графиката между Single Player и Multi Player режим и до скоро причината беше неизвестна. Едва през месец Март Digital Foundry анализира играта  и установява, че когато е в мултиплеяр режим е с резолюция 960 на 1080 пиксела, но е направена да изглежда и да залъгва, че е 1920/1080 с сканираща технология наречена “temporal reprojection” . Повече за технологията може да прочетете тук : Regarding killzone shadow fall and 1080p

На кратко от Sony са заявили, че играта върви на  1920 на 1080 пиксела, което е обещано в много видео клипа, рекламни материали, социалните мрежи и дори на опаковката/кутията на играта. Но на практика това се оказва от голяма част лъжа, защото FullHD резолюцията е само и единствено за Single Player мисиите.

След тези разкрития, не е изненадващо, че някой е решил да съди Sony. Информацията е от преди два дни и Sony Computer Entertainment America е съдена заради „подвеждащ маркетинг“ заради играта Killzone: Shadow Fall за PS4. Делото е заведено от Американец на име Douglas Ladore, от щата Калифорния и е с поискано обезщетение на стойност 5 милиона долара. В обвиненията влизат небрежно и погрешно представяне на продукта, измамна реклама, нелоялна конкуренция.

Делото е заведено от компанията Edelson PC, същата тази компания през 2011 година отново съди Sony, както и компанията EA, заради играта Battlefield 1943, която трябваше да бъде подарена със закупуването на играта за PS3 Battlefield 3, което така и не беше направено.

 

Killzone: Shadow Fall мултиплеяр :

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com