Nintendo официално представи Nintendo Switch – нова игрова конзола

Днес съвсем изненадващо, от Nintendo представиха дългоочакваната и пазена в строга тайна игрова конзола Nintendo NX. За начало устросйтвото си има ново име, а именно Nintendo Switch и както се очакваше от появилите се слухове в последните месеци, представлява една нова и доста интересна концепция. Официално видео :

 

 

Устройството изглежда доста разчупено и на пръв поглед впечатлява. Основата визуално прилича на мощен таблет, на който могат да се играят игри от ранга на Skyrim (една от игрите в трейлъра), но е нещо много повече. Може да се ползва по три различни начина :

 

Като малка конзола с малък монитор и безжични джойстици – Основния джойстик се нарича Joy-Con и се дели на лява (L) и десена (R) част. Може да бъде събран в едно или ползван в две части, като при второто е възможно да се ползва от двама :

 

nintendo-switch-9

nintendo-switch-3

 

Като портативна конзола – тук концепцията се доближава доста, до тази на PlayStation Vita.  Joy-Con може да бъде поставен от двете страни на основното тяло и се получава мощна портативна игрова конзола :

 

nintendo-switch-10

 

Като телевизионна конзола – ако гореспоменатото не е достатъчно, може да бъде поставен в специална докинг станция и се превръща в телевизионна конзола и може да се ползва на всеки HD телевизор :

 

nintendo-switch-12

За съжаление не е споменато нищо за техническите характеристики, единственото, което се знае до сега, е че ще се захранва от Nvidia процесор, от серията Tegra.

 

Няколкото игри, показани в трейлъра :

 • Skyrim
 • NBA 2K 17
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 • Mario Kart
 • Неизвестна (нова) Mario игра

 

Спирък, на някой от по големите партнъори – разработчици, разпространители и други :

 

nx_partners

 

Официално игрите ще се разпространяват на дискети, по непотвърдена информация капацитета ще е от 32GB.

На мен лично много ми допада дизайна, концепцията и всъщност всичко видяно във видеото. Конзолата се очаква да излезе през месец Март 2017-та година. След като вече не е тайна и рекламната кампания започна, в близкото бъдеще може да очакваме тонове нова информация.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
 1. В интерес на истината изглежда много яко! Единственото, което на първо гледане ме притеснява е, че двата джойстика изглеждат малки и не знам доколко ще са удобни за хващане в ръката, когато се ползват отделно от тялото. Иначе концепцията е супер. Нещо знае ли се за цената?

  • gataka 23.10.2016 | Отговор

   Не е спомената, има слухове за 350 $ но това е само догадка.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com