Nintendo Switch с доста силен старт и големи продажби

Изминаха над 2 седмици, от както Nintendo Switch започна да се продава. Конзолата бързо се появи редом до PS4 и Xbox ONE в големите вериги и по първоначални данни надхвърля очакванията. Според официалната статистика, оповестена от Nintendo, за периода от 11 дни – 3-ти до 14-ти Март, са продадени над 1.4 милиона бройки. Вероятно числото щеше да бъде и по голямо, но произведените бройки бяха изчерпани по веригите в много региони и на много места имаше недостиг. Официалната статистика показва продажба от 330 хиляди единици в Япония, само първите три дни. За Европа може да сравним пазара в UK – 80 000 бройки за първия уикенд, което е два пъти повече от старта на предшественика Wii U.

 

Според информация публикувана в wsj.com, до днешната дата са продадени 2.5 милиона бройки, за сега не е потвърдено официално, и след този бурен старт, от Nintеndo дори са удвоили производствения процес на конзолата. Очакванията са били в един период от време, започващ тази година, да бъдат произведени 8 милиона бройки, но това число сега е удвоено и таргета е 16 милиона.

 

Повече статистика ще чуем на 27-ми Април, когато завършва финансовата година на компанията.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com