Nintendo представи Switch Lite – нов бюджетен модел без докинг станция

Вчера от Nintendo представиха на света – Nintendo Switch Lite. Нов модел на едноименната конзола – по лек, по малък, предназначен единствено и само за портативна игра и вероятно най-важното – два пъти по евтин. За разлика от първоизточника си, новия модел няма докинг станция, няма опция за свързване с телевизор и в допълнение – не разчита на отделящи се Joy Con, а на вграден джойстик. Официален трейлър :

 

 

Пълна легенда на разликите между стария и новия модел :

 

 

Модела е доста орязан, ограниченията са доста и реално променя самата концепция на оригиналния Switch – възможността да се ползва, като телевизионна конзола и разкачането на контролерите , даващо свобода за бърз достъп до Co-Op мултиплеър. На мен лично не ми харесва, основната идея се променя, но пък за сметка на това, устройството е два пъти по евтино ! Доста мотивиращо, особено, ако целта ни е, да го ползваме в движение.

Разбира се, няма да има ограничение в контента и всичко създадено и излязло до сега за Switch ще може да се ползва, както онлайн функциите и мултиплеър режим на отделните игри.

 

Очаква се по рафтовете в магазините на 20-ти септември на цена от 200 USD.

 

Новината идва след месеци на спекулации  и очаквания. За въпросното се говори отдавна, нещо повече – до сега винаги са споменавани два модела – Lite (вече познатия от по горе) и Pro такъв. Макар все още не обявено, второто все още е на дневен ред и е много вероятно да ни бъде представено до края на годината.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com