Microsoft банват легитимните си потребители, защото са изтеглили безплатна игри

В момента тече жестока бан вълна, която обхваща не хакнатите конзоли … a порядачните потребители, който ползват оригинални игри и си плащат Xbox Live всеки месец.

Изглежда по-погрешка в някой различни държави/региони се е появил малък брой безплатни игри. По специализираните форуми тази информация се дискутира и се обменя информация в койт регион/държава коя игра може да бъде изтеглена.

Като пример, ако сте избрали за регион, във ваши Xbox Live акаунт, Русия може да свали безплатно играта RayMan Origin, ако ползвате регион Мароко ще има друга игра. Таязи безплатни, по погрешка, игри не се появяват за първи път.  И трика тук е потребителя да си направи нов потребителски профил и да го свърже с нов Live акаунт, регистриран за друг регион и получава възможността да свали безплатната/безплатните игри от този регион. И до момента огромен брой хора са се възползвали от тази пролука в системата.

Изглежда този малък и нагледно безобиден трик в последните няколко дни доведе до голям брой банове на конзоли. Много потребители се оплакват от бан, и то ветерани, плащали с години лайв, ползвайки легитимни конзоли, с легитимни игри. Като единственото общо между тях е ползването на акаунти с различни региони за сваляне на вече споменатите безплатни игри.

Microsoft изпращат следното съобщение на баннатите потребители (превод):

[quote style=“1″]

Тази Xbox конзола е банната постоянно от връзка с Xbox LIVE поради участие в измамна дейност.  Тази измама е открита от разследване на дейността на  конзола или свързаните с нея акаунти. Причината, която е довела до бан може да включва (но не само) :

-повтарящо се не-регламентирано възстановяване на акаунт или използване

-не-регламентирана покупка или заявяване върху даден акаунта

-опити да се извърши измама в помощ на избягване на отстраняване на акаунт или конзола

, моля разгледайте „Xbox LIVE Code of Conduct and the Terms of Use“ тук :

http://www.xbox.com/Legal/CodeOfConduct
http://www.xbox.com/Legal/LiveTOU
http://www.xbox.com/consoleban

[/quote]

По специализираните форуми темата се обсъжда широко и хората не са доволни. За съжаление поради собствената си аучност от Microsoft банаха много от свойте клиенти.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion
  1. найм 04.10.2013 | Отговор

    Индеално, точно преди да излезе новият да ги банват…май ще се купува от конкурента.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com