Konami и Bloober Team в официално сътрудничество за ново хорор игра, вероятно Silent Hill

Нещо много приятно на хоризонта, което силно ме хайпва – след серия слухове и неофициални течове на информация, днес Konami обяви (официално) сътрудничество с нашумялото студио Bloober Team. Същото седи зад някой от най-емблематичните хорор заглавия от последните години – Layers of Fear (1 и 2), Observer, Blair Witch и The Medium.

 

За слуховете и какво се предполага, че ще се роди от съвместната работа, може да прочетете тук : Bloober Team (The Medium) разработват следващата си хорор игра и ние очакваме, тя да е Silent Hill

 

Bloober Team са набрали страхотна инерция, която не затихва вече над 5 години. Новатори в хорор жанра и всяко едно тяхно заглавие, като почнем от Layers of Fears (2016-та година) и стигнем до The Medium (2021 г.), само надграждат и вдига летвата по-високо. Никога не разочароват и най-важното – силно привличат интереса на широката публика, предлагайки неповторима атмосфера и увлекателен геймплей.

 

Един цитат от Piotr Babieno, президент на Bloober Team, описващ перфектно триумфа и прогреса, който малкото (някога) студио е постигнало  :

 

Това е исторически ден за мен и кулминацията на няколко години работа. Фактът, че такава известна компания като KONAMI , е решила стратегически да си партнира с Bloober Team, означава, че ние също сме се присъединили към световните лидери в гейминга и сме станали равностоен партньор за водещите играчи на този пазар.

И след това въведение идва най-приятната част – очакванията са, покрай други предстоящи проекти, Konami да поверят най-силният си (хорор) франчайз на Bloober Team, а именно Silent Hill. Информацията за сега е само слух, но идва от няколко източника и изглежда доста логична – първо стилът в игрите на Bloober Team е подходящ и доближаващ се до казаното и второ … след 9 години затишие, няма франчайз на тази планета, или поне не и хорор такъв, който да хайпне по силно публиката, от Silent Hill.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com