GeForce RTX – демо в реално време с фотореалистично осветление и сенки

Технологиите се развиват със страхотна скорост, нивото е вдигнато прекалено високи и след десетилетия еволюиране, изглежда нещата все още има на къде да ескалират. На отменялото вече GDC от Nvidia и Microsoft показаха на света следващия скок в графичните технологии – GeForce RTX, рендване на фотореалистично осветление, отражения и сенки.

Въпросното не е новост, но до сега беше възможна само при ползването на огромни супер компютри или сървъри с изключителна мощност. Показаното е направена на видео карта, с помощта на Direct X 12, и да подчертая, не е предварително подготвен CGI клип, а реален енджин, чиито кадри са рендвани пред очите на публика.

 

Ако не знаех по добре, лесно можех да се заблудя, че е истинска сцена, заснета с актьори. Епично :

 

 

Малко повече подробности, запис от самата конференция :

 

 

Технологията идва в домашни условия след тясното сътрудничество на Microsoft и Nvidia със следващото поколение карти Nvidia Volta. Това ще се случи още тази година, като първата игра, ползваща споменатото, ще бъде Metro: Exodus.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com