Xbox ONE ще позволява Cross-Play с PS4 в бъдеще

Cross-Play между PS4 и Xbox е желана опция от както двете платформи съществува. Гейм индустрията се разви много в последните години, възможни са неща, които в миналото бяха научна фантастика. Но едно нещо все още липсва – да си купим игра и да я играем с приятели имащи я на конкурентна платформа.

Изглежда това ще се промени, или поне са направени първите стъпки в тази посока. Новината идва от Chris Charla, директор на програмата ID@Xbox (Independent Developers @ Xbox), в отворено писмо, публикувано в xbox.com. Цитат :

[su_quote cite=“Chris Charla,“]

Първо, в допълнение с поддържането на cross-platform игра между Xbox ONE и Windows 10 игри, които ползват Xbox Live, ние ще позволим на производителите да поддържат и cross-network игра. Това означава, че играчите на Xbox ONE и Windows 10, ползващи Xbox Live, ще могат да играят с играчи на различна онлайн мултиплеър мрежи – включващо други конзолни и PC мрежи.

Разбира се, това ще зависи от самите игрови разработчици, да поддържат опцията в бъдеще, и Xbox live играчите винаги ще имат опция да избират да играят само с други потребители на Xbox Live. Ние сме развълнувани да потвърдим, че Rocket League на Psyonix’ ще бъде една от първите игри, която ще се възползва от новата възможност, като позволи cross-network игра между играчите на Xbox One и PC, с отворена покана, към другите мрежи да участват.

[/su_quote]

Sony отдавна позволяват на разработчиците на игри, да ползват Cross-Play, има десетки  примери свързващи играчите между многото платформи – PS3, PS Vita, PS4, PC и дори в някой случай – Wii U. Един светъл такъв (пример) е предстоящата игра Dreii, която ще позволява Cross-Play между PS4, Vita, PC, Mac, Linux, iOS, Android и Wii U. Време беше и Microsoft да поемат подобна политика. Остава да изчакаме и да се надяваме, че в близкото бъдеще собствениците на PS4 и Xbox ONE ще могат заедно да играят следващия Call of Duty.

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
 1. Ники 06.04.2016 | Отговор

  Това ще е страхотно ако го направят. Крайно време е. А гатака коя конзола е по добра – Xbox One или Playstation 4?

 2. gataka 15.03.2016 | Отговор

  Не, за локална не може да става и дума. А за PS3 и Xbox 360 силно ме съмнява, става дума за бъдещи проекти, надали някое студио ще инвестира пари за да изгради общ сървър, за стара игра.

 3. Xakepa 15.03.2016 | Отговор

  Имам 2 въпроса
  Понеже на няколко места чета Xbox Live и се зачудих само за online cross multiplayer ли ще става въпрос или може да се говори и за LAN мрежа?
  Другият ми въпрос е има ли шанс, когато това стане да го направят и за по старите конзоли (PS3 и Xbox 360)?

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com