Малко статистика – Xbox ONE и Wii U с удвоени продажби, PS4 води класацията

От Microsoft отчетоха удвояване на продажбите на Xbox ONE през месец Юни. Това се дължи най-вече на по евтиния вариант на Xbox ONE без Kinect. Не е оповестена точната бройка, но се предполага че е около 200 000 конзоли. Последната точна цифра е от Април месец, която е за 110 000 конзоли.

 

Макар Microsoft да отчитат покачване в продажбите, това не е достатъчно и PS4 си остава най-продаваната конзола. Само след 24 часа след изявлението на Майкрософт от Sony обявиха официално, че за 6-ти пореден месец PS4 е на първо място по продажби. Освен това PS4 платформата е и с най-продаван софтуер на физически носител (игри на дискове) за последния месец Юни.

 

Nintendo не остава по назад, като отчита покачване на продажбите на Wii U с над 230%, това се дължи на излизането на ексклузивната игра Mario Kart 8. 3DS има покачване в продажбите с 50%.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com