Ъпдейт за PS4 версия 4.0 – нови опции, подреждане на игри и други

От вчера е в обръщение очаквания нов ъпдейт за PlayStation 4 -версия 4.0. Това вероятно е ъпдейта, който идва с най-големи и значими промени в интерфейса и също ъпдейта съпровождащ очаквания Ноември месец PS4 pro.

 

Ето основно най-важното :

 

Quick Menu и нов начин за управление на музика

Ново меню – една идея, която отдавна трябваше да бъде изпълнена, натискането на PS бутона отваря мини меню с опции за бърз достъп, като основния екран от играта остава, макар и по малък. В тези под менюта, вероятно най-значимото такова, което в миналото липсваше под всякаква форма (по време на игра) е опцията „Music“, лесно и бързо от там могат да се управляват песните от Spotify – избор, подреждане, смяна. В допълнение всяка игра си има профил с избрани песни, с подходяща тематика по време на конретния геймплей :

 

28384890644_33830ed153_o

29005991283_ca1857a107_o

 

Share Menu

Подобно на Quick Menu, но се отваря с натискането на Share бутона. Доста добро нововъведение, включващо много повече опции от старото меню и много по удобно и практично, най-малкото играта остава видна :

 

28387418663_db76969c7f_o

 

Папки и организиране на библиотека

Алелуя, най-сетне метод за организиране и персонализиране на игрите и приложенията в основното меню, както и отделни категории на закупен контент и инсталиран контент. До сега тука ред нямаше , всичко се сортираше в една библиотека, независимо дали е инсталирано или не, и също независимо в кой акаунт е. Нямаше опции за избор какво да се показва в основното меню, конзолата просто показваше последно стартираните игри или програми. Вероятно най-желаната промяна в интерфейса, от както конзолата съществува :

 

28387419673_57fa0fd769_o

 

Data Transfer от един на друг PS4

Една опция, предвидена за тези, които скоро или в бъдеще , ще ъпгрейднат. Позволява прехвърлянето на игри, информация за потребителя, както и сейвове, от една конзола на друга посредством домашна лан мрежа. Изключително удобно, ако имате голяма библиотека дигитални игри. Ще спести часове или дори в някой случай дни, в теглене.

 

Промени при трофеите

Няколко дребни промени, като най-значимата е опция за показване на въпросното офлайн, в случай че конзолата не може да се свърже с интернет.

 

Потребителски профили

Нов интефейс, нови опции – като избор на бекграунд в секцията, лесно сравняване на трофеите от профила с профил на друг играч.

 

28972098726_4d54db89bd_o

 

What’s New

Секцията получава промени по интерфейса. По големи икони, опции като коментари и споделяне.

 

29003983834_2a259867fc_o

 

Промените отнасящи се към PlayStation 4 Pro

 • 1080p стримване с Remote Play на PC/Mac и съвместими Xperia устройства
 • 1080p със Share Play
 • 1080p 30/60fps предаване а живо в YouTube
 • 1080p 30fps предаване на живо в Twitch

 

High Dynamic Range (HDR)

Ъпдейта доставя опцията за всички PS4 модели, стари, нови от 2013-та до ден днешен и разбира се за бъдещите PS4 Slim и PS4 Pro. Всички модели ще могат да се възползват от HDR технологията.

 

В общи линии ъпдейта променя доста неща, вероятно някой по незначителни са останали не споменати. За мене най-важните от споменатите са – опция за папки, опция за слушане и управление на музика по време на игра и HDR съвместимост.

 

Written by: gataka

4 Comments Added

Join Discussion
  • gataka 28.10.2017 | Отговор

   Свържете конзолата с интернет и всичко е автоматично.

 1. Petar 15.09.2016 | Отговор

  HDR съвместимост ???? =2500 лв отгоре за Tv.

 2. Правилно ли съм разбрал? моята по стара конзолка като модел с този ъпдейт не отстъпва на останалите модели

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com