Ъпдейт версия 8.00 за PlayStation 4 е в бета стадий – подготвя конзолата за Cross-Play с PS5

Готви се следващия ъпдейт за PlyaStation 4 и списъка с промените е изненадващо дълъг. Наблегнато е над  концепцията и методите за менажиране на „Party“ и някой настройки за поверителност. PS4 е вече в края на своя жизнен цикъл и тези коренни промени (за споменатите функции) не са случайни. PS5 ще има обратна съвместимост и в допълнение, ще поддържа CrossPlay.  Събирайки потребителите на двете конзоли на едно място, се цели комуникацията и „party“-тата между тях, да са синхронизирани и уеднаквени.

 

Всички промени и нововъведения :

 

 • Когато стартираме „Party ще имаме избор да ползваме стара група, или да създадем нова. Като второто ще бъде запазено и удобно за ползване в бъдеше, като ще запази списък на присъединените приятели в него
 • „Party“ и съобщения ще могат да се обединяват и разменят списък с приятели помежду си – може да стартираме Party с хората, на които сме изпратили дадено съобщение. Или обратното – да изпратим съобщение на всички хора, в дадено „Party“.
 • Публичнит / частни настройки за „Party“ са премахнати. Вече ще може да се присъединим към парти, само ако сме част от дадена група.
 • Може да сменяме настройките за поверителност в екрана на „Party“. Може да ги управляваме от опцията [Party Voice Chat Connection].
  Заглушен микрофон на даден член в „Party“ ще бъде видим за всички.
 • Ще може да се присъединяваме към „Party“, дори ако вътре има потребител, който сме блокирали, но няма да се чуваме взаимно. В този случай ще получим нотификация, но блокирания потребител няма да бъде уведомен.
 • Play Together не може да се ползва от „Party“. За мултиплеър игри ще може да стартираме такава сесия от менюто на самата игра.
 • Двойната верификация (Two-step verification) вече е налична с приложение за удостоверяване. Споменатото може да се изтегли от App Store ли Google Play™. Функционалността на приложението не е гарантирана !

 

Промени в родителски контрол :

 

 • [Communicating with Other Players] и [Viewing Content Created by Other Players] са комбинирани и преместени под нова опция – [Communication and User-Generated Content]. Ако сме избрали [Not Allowed] за което и да е от двете настройки, те ще се запазят и пренесат дори след ъпдейт.

 

Други допълнения :

 

 • Опция [Mute All Microphones] е добавена под меню [Sound/Devices]. Както се подразбира – заглушава всички микрофони, свързани с конзолата.
  „Communities“ претърпява промени : вече не може да създаваме „Party“ от екрана „Community“. Трябва да се създаде група в „Party“.
 • Ще може да създаваме нови събития в „Events“. Създадените такива преди ъпдейта ще продължават, да съществуват и турнирите хоствани от гейм разработчици ще се осъществят,
 • В допълнение има промени в дизайна, показването и изписването на някой функции.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com