От Sony най-сетне ще ни позволяват да си сменим нашето PSN Online ID

Алелуя, след 12 години отлагане, от Sony най-сетне имат намерение, да въведат опция за смяна на PSN Online ID. Въпросното ще стартира като бета и ще бъде достъпна за отбрана публика в Preview програмата. За съжаление опцията си има своите ограничения и недостатъци – повечето игри имат свой собствени онлайн сървъри и отделена система за събиране на статистика и категоризиране на играчите. С други думи – със смяната на името ще е нужен и процес на синхронизация, който ще е бавен и вероятно ще доведе до проблеми в някой игри.

Новата функция е запланувана от известно време и игрите излезли след 1-ви Април са вече подготвени за случващото се, но за тези от преди това ще бъде изготвен точен списък на съвместимите заглавия, а за всички останали – не е изключено, да се създаде проблем и невъзможност за игра онлайн – за тук е предвидена опция за обръщане на процеса и възможност да се върнем към старото си ID.

PSN стартира 2006-та година, може да сметнем цели 12 години съществуване, някой от нас са били деца, когато са си избирали името и за тези избрали „Orbit_Bez_Zahar“, „Obicham_Vesi_874747“, „Na-ivan-brat-mu“ или много по лоши примери, ще са доволни за шанса, да си изберат нещо по адекватно. Тук идва момента, да допълня, че споменатото няма да е безплатно – ще имаме един единствен шанс за смяна, всеки следващ вече ще ни струва €9.99/£7.99 (18 лева) и €4.99/£3.99 (9 лева) ако сме PS Plus абонати.

Бета теста ще продължи до 18-ти Ноември, а официалната версия се очаква в началото на 2019-та.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com