Sony и PlayStation ще пропуснат E3 2020

Една доста изненадваща новина циркулираща в интернет пространството от няколко дни – от Sony ще пропуснат най-голямото световно изложение за видео игри E3 2020. Компанията няма да има пресконференция, в следствие може да забравим за всякакви новини относно PlayStation 5, точно когато ги очаквахме. Това се случва за втора поредна година и ако върна лентата назад, мотивите и предположенията за отказа от миналогодишното изложение бяха логични и следващи някаква логика, за тази е точно обратното.

С горното, от Sony развалят една традиция градена десетилетия и с няколко конзолни поколения. По всичко личи, че за първи път от 1995-та година, от Sony няма да обявят новия си хардуер на E3.

Официален отговор на компанията, изпратен след запитване до онлайн информационния сайт gamesindustry.biz :

 

След задълбочена оценка SIE (Sony Interactive Entertainment бел. ред.) реши да не участва в E3 2020. Имаме огромен респект към ESA (Electronic Software Association бел. ред.) като организация, но ние не чувстваме визията на E3 2020 за правилното място за това, върху което сме фокусирани тази година.
Ще градим над нашата глобална стратегия за евенти през 2020-та година, като участваме в стотици потребителски събития по целия свят.  Нашият фокус е да гарантираме, че феновете се чувстват част от семейството на PlayStation и имат достъп да играят любимия си контент. Имаме фантастична подредба на заглавия, идващи за PlayStation 4, и с предстоящото излизане на PlayStation 5, ние искрено очакваме година на празненства с нашите фенове.

Въпросното шокира сцената и доста аналитици. Макар и неочаквано, може да си намери своята логика. Ако върна лентата назад, по подобен начин беше лънчнат Nintendo Switch – проекта се пазеше в строга тайна до последния момент и дори E3 беше игнориран. Конзолата беше обявена и показана буквално няколко месеца преди излизането си на ексклузивен евент, а резултата беше … над всички очаквания. Nintendo Switch е най-добре продаваната конзола от новата генерация, дори надминава темповете на продаване на PlayStation 4.

След горе казаното, няма да е изненада от Sony да прилагат подобна стратегия – първо, отложеният старт ще им даде допълнителен прозорец за продаване на PlayStation 4 конзоли и контент, a предстои излизането на най-очакваното ексклузивно заглавие, The Last of US Part II и очакванията са продажбите силно да се увеличат (както на игри, така и на конзоли). И второ – ще предизвика силен хайп, който ще бъде непосредствено преди излизането и няма да има време да затихне, и в следствие да бъде подклаждан със скъпа рекламна кампания.

Времето е пред нас, най-хубавото предстои и дори без да са на E3, от Sony очакваме само лудници.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com