От Sony няма да имат пресконференция на E3 2019

Нещо доста неочаквано – от Sony ще пропуснат следващото E3 изложение и през 2019-та година няма да представят респективната си пресконференция. Нещо повече – няма да има и павилиончета, на които да бъдат изложени очаквани да излязат заглавия. E3 е най-голямото събитие свързано с гейминга като цяло, това е мястото на което сме свикнали, големите компании първо да обявяват своите нови проекти – конзоли, AAA заглавия, периферия и друго. Пресконференцията на Sony винаги е била много силна, в центъра на споменатото и си е направо шокиращо, че няма да се случи.

 

Официален цитат от представител на Sony, публикуван от Game Informer :

 

Докато индустрията еволюира, Sony Interactive Entertainment продължава да търси находчиви възможности, да ангажира общността … Феновете на PlayStation ознчават всичко за нас и ние винаги искаме да сме иновативни, да мислим различно и да експериментираме с нови начини да очароваме геймърите. Като резултат ние решихме да не се включим в E3 през 2019-та година. Ние проучваме нови и познати начини да достигнем до нашата общност през 2019-та година и нямаме търпоение да споделим нашите планове с общността.

 

В горното се намеква, че компанията търси алтернативни начини, да представи контента си, но истината вероятно е друга. За добро или за лошо, ерата на PlayStation 4 е към своя си край и вероятно от Sony  се готвят за прехода. След това казано, може да предположим, че не се подготвят нови ексклузивни заглавия за актуалната конзола и до края остават 3 такива – The Last of US part II, Death Stranding и Ghost of Tsushima. Крайно недостатъчно да държи публиката в напрежение и в допълнение – игрите са вече добре представени и поне две от тях може да излязат преди E3 2019.

 

С други думи – от Sony просто не са подготвили нищо  ново, с което да ни хайпнат на една евентуална пресконференция и стратегията е да пропуснат изложението, вместо да ни разочароват. Очевидно е, че E3 2019 няма да е годината на PlayStation 5 и може да предположим, че то ще се случи през 2020-та година – нещо което историята е повтаряла няколко пъти – да ни бъде показано на на това далечно още E3 2020, а самото излизане да се случи в разгара на зимния период, преди празниците – Ноември месец.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com