Sony ще компенсира абонатите си за вчерашните проблеми с PSN

Както повечето от нас разбраха, по трудния начин, вчера PSN не работеше в продължение приблизително 10 часа, включващо трите актуални платформи – PS4, PS3 и PS Vita. Официално не е обявен проблема, а не официално – хакерската група Phantom Squad твърди, че е главния виновник за затрудненията на мрежата.

Ако това е вярно, 2016-та ще е третата поредна година, в която PSN е цел на хакерски атаки. Не знам защо гейм мрежите са каквато и да е цел на тези хакерски групи, от тези атаки страдат най-много обикновените потребители.

Като оставим това на страна, работата на PSN днес е възстановена и всичко работи нормално. От Sony обещават компенсация за загубеното време, информацията е обявена в официалния туитър акаунт на PlayStation :

 

Каква е компенсацията не е обявено, но както е ставало в миналото, абонатите, които са имали заплатен абонамент по това време, могат да очакват имейл с информация.

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com