PS4 с поддръжка на външен хард диск, Boost Mode, нов дизайн, къстом бекграунд и още в бета ъпдейт 4.50

Задава се нов системен ъпдейт за PS4 и то доста значим такъв. Версията е 4.50, с кодово име Sasuke и от 3-ти Февруари (Петък), има бета версия , която е в ръцете на редица тестери. В общи линии, новия фирмуер ще донесе доста нови функции, както и променен дизайн, най-значимото :

 

Поддръжка на външен USB хард диск – желана функция от като конзолата съществува, с годините игрите придобиха чудовищни инсталации, много от нас купуват дигитални игри и мястото никога не стига. С новия ъпдейт ще може да се ползва външен хард диск за разширяване на нужното пространство и инсталациите и дигиталните игри да могат да се поставят там. Трябва да отбележа, че тази функция съществува за Xbox ONE от както свят светува, беше време да я има и за PS4.

 

 

 

Boost Mode – тази опция не е в официалния changelog и беше открита от тестерите и потвърдена в последствие от Sony. Опцията е за PS4 Pro и за игри, които нямат предвиден PS4 Pro пач, засилва някой аспекти в графично отношение и подобрява фрам рейта. Изглежда има достатъчно осезаема разлика.

 

Custom Wallpapers – може да използваме направен in-game скриншот, като тапет. Може да бъде едитван с вградени приложения и менюто ще има допълнителни опции, като замъгляване и подобни. 

 

 

3D Blu-ray съвместимост с PlayStation VR – ще може да гледаме 3D Blu-ray с очилата за виртуална реалност.

 

Опресняване на Quick Menu – дооформяне и добавяне на нови функции в Quick Menu. Опцията беше добавена в ъпдейт 4.0. Сега ще заема по малко място от екрана и ще бъде добавена опция за менажиране на парти.

 

 

Постване на статус ъпдейти в PlayStation Network – нещата стават малко по социални, . Ще може да слагаме статуси, снимки и да тагваме приятели, като тези неща ще излизат в „What’s New“ секцията на нашите приятели.

 

Това са обявените (и необявените, като Boost Mode) опции, които най-малко са достъпни за бета тестерите, както в миналото се е случвало, може да очакваме още допълнения във финалния билд.

Written by: gataka

9 Comments Added

Join Discussion
 1. a4&k0 11.04.2017 | Отговор

  записах 3D филм на Blu-ray диск и успях да го гледам с PSVR 🙂

 2. Lubo 09.03.2017 | Отговор

  Аз съм с PS4 PRO и честно казано разлика в изображението след инсталирането на ъпдейта изобщо не усетих. Не знам какви фреймове и какво подобрява.

 3. a4&k0 05.02.2017 | Отговор

  ще може ли да си свалим 3D Blu-ray филм на флашка от интернет и да го пуснем с PS4, за да го гледаме на PSVR

   • Petar 06.02.2017 | Отговор

    Не точно, записва един блурей диск и няма проблем

    • a4&k0 06.02.2017 | Отговор

     супер, имам Blu-ray записвачка и PSVR.. ще пробвам 🙂

 4. Stilqn 05.02.2017 | Отговор

  Лошото е че тъкмо си взех 4tb хард и го намърдах вътре в конзолата и сега вече ще е възможно да се играят и от външен,ама нищо,здраве да е,пак си е добра новинка.

 5. Stilqn 05.02.2017 | Отговор

  Е те така те…..да има смисъл от това че си взех про-то.Това е добра новина.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com