PlayStation Remote Play с PS1/PS2 игри, app за Nintendo Switch и портативен Dualshock с дисплей – част от идеи на Sony

Нещо доста нестандартно изплува днес от интернет пространството. Публикувано е в сайта reddit.com от потребител, който е участвал в специално проучване подготвено от Sony, относно бъдещето на Remote Play. Такива проучвания се правят често и от Sony обикновено представят въпросното на подбрана публика, тествайки интереса към предстоящи нови функции. В допъплнение – споменатото обикновено е обвързано с NDA (споразумение за неразгласяване) и не винаги чуваме за него.

Обещано е, че Remote Play ще има силна интеграция в PS5 и функции, непознати до сега. Долното проучване представя 10 въпроса и 10 невероятни нововъведения, за които ще съм изключително хайпнат, ако се случат :

  1. Използване на Remote Play с PS4 без нуждата от интернет.
  2. Ползване на Remote Play с (Nintendo) Switch, AppleTV, AndroidTV
  3. Скриване на ненужни елементи от играта,  за да позволи повече видимост на екрана
  4. Тънък/портативен DualShock джойстик за портативна игра
  5. Ексклузивни карти/аксесоари за Remote Play
  6. Персонализиране на бутони
  7. Свързване на друга периферия – Xbox джойстик, мишка/клавиатура
  8. Offline Remote Play
  9. PS1 и PS2 игри
  10. Родителски контрол позволяващ на няколко потребители да ползват Remote Play по едно и също време

Макар в проучването да се споменава само PS4, реалността предполага, че промените се правят именно за PS5 – такива сериозни нововъведения нямат логика в самия край на жизнения цикъл на конзолното поколение.

Знаем, че PlayStation 5 ще има обратна съвместимост, като се предполага, че тя ще поддържа всички настолни конзоли на Sony до сега – PS1, PS2 и PS3. След това казано, си е доста логично, Remote Play да може да се ползва със споменатото.

Друга изненадваща идея е този споменат Тънък/портативен DualShock джойстик. Може да си го представим нещо като PS Vita, но с изключително опростени функции и хадуер – един бокс с WiFi, контроли и дисплей. Първо, такова устройство лесно може да има цена близка до тази на един джойстик и второ – удобно средство за ползване на Remote Play.

Използване на Remote Play офлайн е желана опция от потребителите, откакто услугата съществува. Звучи объркващо, но лесно обяснимо – ако нямаме интернет или не може да се логнем в PSN – Remote Play не може да се ползва. Идеята тук е, да няма нужда от логване в PSN – с други думи, само една локална връзка ще върши работа, да играем в другата стая.

Изключително любопитно, чакам с нетърпение поне част от гореописаното да намери реално приложение.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com