Забвани модификации в PS4 игрите Uncharted: The Lost Legacy и The Last of US и The Last of US Part II

Нещо любопитно, което изплува съвсем на скоро в интернет пространството – някой някъде е отделил време и енергия, да модне и промени някой аспекти на най-популярните PlayStation ексклузиви – Uncharted: The Lost Legacy, The Last of US Remastered и The Last of US Part II.

PlayStation 4 е разработена, като затворена система, криптирана, защитена, без възможности и опции за промяна и модифициране на каквито и да е файлове. Но в последните години това се промени с излизането на първите хакове за PlayStation 4 и днес сме свидетели на нещо приятно и забавно :

Първият мод е в играта Uncharted: The Lost Legacy. Стендалон DLC-то е единствената глава от историята на Uncharted, в която главен протогонист не е Nathan Drake. Именно това променя пача. Разработен е от TheMagicalBlob, видеото е ъплоднато като „proof of concept“ и нужните файлове все още не са споделени с широката публика :

 

 

Вторият мод е в играта he Last of Us Remastered  – вгражда къстъмизирано дебъг меню, което ни дава контрол над почти всичко в енджина на играта – минаване през стени, летене, поглед над всяко една кътче на картата, дори такива, до които по принцип нямаме достъп, включване и изключване на сенки, текстури и много други видео ефекти, промяна на анимации и още купища опции :

 

 

Всички нужни файлове, могат да бъдат изтеглени от тук : T1 Remastered Dev Menu Plus.rar – Google Drive

 

И третият и последен мод е в играта The Last of US Part II. Той е най-интересен и (поне за мен) най-полезен. Променя зрителното поле, опцията е гъвкава и може да бъде променена по желание на потребителя : 

 

 

Дава възможност, да виждаме доста по-голяма част от заобикалящата среда, което позволява по-лесна ориентация и бърза реакция при нападение.

Опцията е част отново от къстъмизирано дебъг меню и се очаква разработчика скоро, да ъплолдне и нужните файлове.

 

Интересен е факта, колко свобода дава модването и съм любопитен, какво ли друго ще ни донесе с времето. 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com