PS4 AC1D Flash Tool или труди ли се някой над хакването на PS4

Преди 2 дни беше разпространен първия по рода си PS4 AC1D Flash Tool – програмка за писане/четене и валидиране на NOR паметта на PS4.

Линк за сваляне : www.file-upload.net

Ако някой иска или се опитва да направи каквато и да е модификация по софтуера на PS4, NOR паметта е първото място, от което трябва да се почне. Метода за извличане на вътрешната памет може да стан с хардуерен флашер Teensy 2.0, метода съществува от броени месеци след излизането на PS4. За сравнение извличането на NOR/NAND на PS3 беше възможно 4 години след излизането на конзолата.

Така изглежда програмата :

e6uw97kdpduhl4j7d92nu6x7

Програмата може да чете и пише NOR-а на PS4, показва информация за системата, като може да запазва инфото и базата данни в текстов файл. Както има  и опция за валидиране (дали има грешка при тегленето), като валидирането не е сигурно и има дост да се доизпипва. Инструмента върви с .exe, което проверка дали Python 2.7 и Python Serial са инсталирани и ако не са го прави.

Програмата не носи никакви ползи за обикновения потребител, ползването на хардуерен флашер е само за девелопъри, програмисти или други , които искат да експериментират с PS4 конзолата, а такива със сигурност не липсват. Има много хора, които разучават PS4 конзолата, има MIRC канали пълни с любители, които всекидневно обменят опит. Тази информация от месеци се събира и описва в  сайта www.psdevwiki.com.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com