PS4 със сразяваща бройка от 13.5 милиона продадени копия

PS4 със сигурност доминира на пазара, бройката продадени конзоли расте с всеки ден. За последното тримесечие са продадени 3.3 милиона броя и официалната продадена бройка от излизането на конзолата е 13.5 милиона. Бройката е за продадени конзоли на краен клиент, конзолите продадени на ретейл веригите е доста по голяма.

От Sony могат да се похвалят и със рекорден брой PSN Абонати – 110 милиона, това обхваща всичките им актуални платформи – PS3, PS4, PS Vita, PS TV. За сравнение Xbox Live има 48 милиона абонати.

Платената субскрипция PS Plus има 7.9 милиона абонати, което е най-високата и стойност до момента Според Sony всеки втори собственик на PS4 заплаща и PS Plus абонамент.

Освен PS4, другите платформи на Sony не се радват на такъв успех. За PS Vita данните не се оповестяват, но се предполага че са ниски и водят до загуба за компанията. За последното тримесечие продажбите на PSP и PS TV са 700 000.

 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com