Пускането на PS3 и Wii U игри на PS4 конзола – proof of concept

Днес осъмнахме с нещо епично и някой някъде е вложил огромно количество енергия и усилия, за да портне и зареди RPCS3 Project (емулатор за PC) на PlayStation 4 конзола и да си пусне … PlayStation 3 игра на PlayStation 4 Pro конзола ! Исторически момент, който трябва да бъде записан в историята на гейминга. Официално видео :

 

 

Въпросното става възможно само на хакната конзола и използва модифицирана версия на PC емулатора RPCS3 (повече тук) за Linux . Стартирането на linux на PS4 е възможно от години, но за съжаление билда не е перфектен и не се възползва от целия потенциал на машината и съответно производителността на емулатора страда от това. Проекта е далеч от една финална форма, но е добър стар и най-малкото – proof-of-concept че това изобщо е възможно.

 

Зад теста седят екип от няколко човека :

 

Ps3ita_Team – разработващия linux билда

RPCS3 Project – хората седящи зад самия емулатор

valentinbreiz

PS4LINUX 

 

И ако горното не стига и не ви е шокирало достатъчно, е подкаран и втори емулатор с име Cemu – за Nitendo Wii с игра … Zelda: Breath of the Wild :

 

 

Темата с обратната съвместимост е дъвкана отдавна, една официална обратна съвместимост би попречила на продажбата на PS2 класики, на ремастър издания на PS3 игри и не на последно място абонирането за платената услуга PS Now. Нещо повече – PS2 разполага с изключително мощен PS2 емулатор, който за съжаление се ползва само и единствено за вече споменатото препродаване на PS2 игри с онлайн магазина.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com