От Sony подготвят нова тракинг система за ъпгрейднат модел PS VR

От Sony влагат доста енергия и ресурси да поддържат устройството си за виртуална среда, контент се бълва всекидневно и игрите и експириансите в PS Store наброяват стотици. Споменатото със сигурност постигна успех, но надали е този, който от Sony желаят – до днешна дата над 3 милиона потребители се радват на PS VR, но не отива на числото от 82 милиона PS4 продадени конзоли.

Sony със сигурност не се отказват и вече се готвят за следващото поколение PS VR (2). Информацията се появи в началото на седмицата, но самото разработване изглежда е в напреднал стадий и вече е патентовано с името „Gaming Device With Rotatably Placed Cameras“.

 

Устройството представлява гривна, снабдена с инфраред светлина, способна на изключително точно следене движенията на ръцете и всеки пръст по отделно. Дано разбирам правилно – на самия шлем ще има камера, която ще улавя светлината от гривните, засичайки къде се намира в пространството, както и такава (камера) ще има на самата гривна, отчитайки тук движението на пръстите.

 

Въпросното ще замени до сега ползвани устройства – PS Move и ще направи  нещата доста по интерактивни, в допълнение свободата и контрола в самите игри ще бъде повишен на едно максимално ниво.

За добро или за лошо живота на PS4 бавно но славно отива към своя край, от Sony обявиха официално, че работата по наследник се случва и надали има повече от две години до излизането на PS5 (това е предположение). След това казано, може да предположим, че новата технология се готви именно за следващата конзола. Бъдещето е пред нас и аз нямам търпение.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com