От Sony обявиха официално следващата генерация PlayStation VR

Новината се появи в интернет пространството преди 3 дни и макар, да го правя със закъснение, е нещо, на което силно искам, да обърна внимание. От Sony обявиха официално следващата генерация PlayStation VR – нов хедсет разработен конкретно за PlayStation 5. За съжаление информацията не е придружена от снимки, дизайн или конкретика в хардуерните характеристики, но е достатъчно изчерпателна, за да разберем какво ни чака – имаме обещание за драматичен скок в производителност и изживяване; всички параметри ще са значително засилени – резолюция, по широко зрително поле, по добро и отчетливо проследяване в пространството. И ако това не стига, нещо, което силно ми харесва, като промяна – хедсета ще се свързва с един единствен кабел към конзолата !

 

И ако сте имали PlayStation VR, предполагам знаете, колко значимо и удобно ще е последно казаното. В момента, за да ползваме PS VR, е нужно да свържем :

  • HDMI от PS VR към управляващия бокс
  • USB от PS VR към управляващия бокс
  • HDMI от управляващия бокс към PS4
  • USB от управляващия бокс към PS4
  • захранващ адаптер от управляващия бокс към електрическата мрежа
  • HDMI кабел от бокса към телевизора
  • PS камера към PS4
  • два USB кабела за зареждане на Move контролерите към PS4

 

Една снимка, свалена от Google, показваща за какво безумие става дума :

 

 

Един единствен кабел е нещо, за което всеки собственик на PS VR бленува. One Cable to Rule Them All.

В допълнение е предвиден и нов контролер, не е много ясно, но изглежда целта е , да замени досегашната нужда от Move контролер/контролери. Ще включва всички базови функции познати от DualSence , но с различна и ергономична форма.

Няма дата на излизане, но ни е потвърдено, че няма да е през 2021-ва година. Хардуер от такъв ранг обикновено се пази за края на годината, по време, или поне близко, до коледните празници. Моето предположение е, че ще го видим най-рано в зимния период на 2022-ра година. Тогава ще има минимум двойно повече PlayStation 5 конзоли, което ще предполага, двойно повече възможности за продажба на новото устройство.

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com