PlayStation Now прекратява поддръжката си за PS3, PS Vita, PS TV и всички телевизори

Това е една изненадваща новина, поне за мен. PSNow е сравнително нова услуга, която съществува едва от две години и в по голямата част от този период беше в бета версия. Очакванията и тенденцията беше да увеличава съвместимостта си с възможно максимален брой устройства. Точно обратното на споменатото, без никакво предупреждение и обяснение, на 15-ти Февруари от Sony обявиха, че прекратяват поддръжката на всички периферни устройства, като единствените съвместими такива остават PS4 и Windows 10 базирани машини. Пълен списък :

 

 • PlayStation 3
 • PlayStation Vita
 • PlayStation TV
 • Всички модели телевизори от 2013, 2014, 2015 от серията Sony Bravia
 • Всички Samsung смарт телевизори
 • всички Sony Blu-ray плеъри

 

Услугата ще продължи да работи до 15-ти Август за всичко споменато, с изключение на Samsung телевизори модели от 2016-та година, чиято дата е 1-ви Април.

 

Новината е доста изненадваща и трудна за осмисляне, това променя ежедневието на много хора, още повече, че става без предварително обявяване или дори намекване. Много потребители са си избрали телевизорите или са си купили Vita за тази цел. Като второто се превърна в тенденция и едно от основните приложения на портативната конзола, чиято игрова библиотека и без това е изключително слаба.

 

Тъжно но факт.

Written by: gataka

4 Comments Added

Join Discussion
 1. Raziel 20.02.2017 | Отговор

  Това значи ли че повече щом включими пс3 неможе да купуваме игри дигитално.

  • gataka 21.02.2017 | Отговор

   Не, PS Now се отнася за съвсем друго нещо.

 2. Wargasmo 20.02.2017 | Отговор

  За това разбрах още миналата година и то от служител на технополис.Когато ревиших да си купя vita човека ме предупреди,че от следващата година (демек 2017) потдръжката и приключва.Естествено тогава се отказах да е закупя,защото се надявах да си купувам игрички от магазина.Както и да е смятам,че с дигиталните покупки преключваме,но все пак физическите носители си остават.

 3. Xakepa 19.02.2017 | Отговор

  Явно да не чакаме нови игри за PS3.Не, че напоследък е пълно с такива, но това явно е доказателство за пълната липса на такива в бъдеще време.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com