PlayStation Classic е хакнат само след 3 дни

PlayStation Classic е по рафтовете в магазините. Носталгията е силна, хайпа е огромен и съвсем естествено споменатото води до небивал интерес.  Но има там едно нещо, което ни притеснява и това е пре-инсталираната бройка игри – списъка включва изключително малкото число от  20 заглавия. За да си представите, колко крайно недостатъчно е това – каталога с PS One наброява 2606 игри! Контраста е силен и е прекалено лесно, човек да не намери, това, което търси.

Има толкова много класически игри, към които бих искал да се завърна, като – Crash, Medievil, Tomb Raider, Silent Hill, Spyro и вероятно още много. И това съм само аз, всеки има любими заглавия от онзи отминал, но не забравен период и щеше да е страхотно, да имаме този избор и да решаваме, кои игри да ни бъдат инсталирани.

 

От Sony със сигурност не са предвидили тази възможност, но за добро или за лошо – такава изглежда има. Разглеждам сцената от както конзолката се появи по магазините (не повече от 3 дни) и ентусиазма на програмистите е епичен – има цели форумни раздели, блогове, статии и клипове посветени на въпросното и след кратко обратно инженерство – вече е възможно зареждането на .iso файлове.

Някой някъде, дори е стримва целия процес – от А до Я в изумителните 15 часа – може да намерите записите тук. Видео на младежа, който си пуска Crash Bandicoot :

 

 

Едно видео, показващо пускането на Spyro от USB флашка :

 

 

И ако горното не стига, някой е успял да подкара … и PC порт на Doom :

 

 

Както споменах положението е епично и беше изключително удоволствие да наблюдавам тази надпревара и плодовете, които роди. Модването на конзолката не изглежда трудно, горното е само „proof of concept“, но несъмнено в близките дни нещата ще еволюира и може да очакваме юзър френдли методи, придружени с юзър френдли ръководства.

Written by: gataka

2 Comments Added

Join Discussion
  1. Vany 13.12.2018 | Отговор

    Здравей Гатака! Ще е супер , ако направите видео за това, как се прави. Или подробно описание със скрийшоти. Защото повечето от игрите в конзолата не се харесват на мн хора!

    • gataka 30.12.2018 | Отговор

      Привет, нямам интерес, за съжаление машинката е остро критикувана , че игрите не вървят добре на нея. Честно казано, макар официален PS1 емулатор, не си върши работата като хората. Имам нещо друго на ум и само да намеря време и ще направя едно видео за, според мен, най-добрата ретро конзола, която може да се ползва.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com