PlayStation 5 идва в края на 2020-та година с нов джойстик и още информция

Днес имайки малко повече време, отделих такова да разгледам какво се случва на сцената и сред обичайните новини, след един кратък рефреш се появи гръмката информация за следващо поколение PlayStation. От Sony са избрали днешния ден да ни ъпдейтнат и информират малко повече. Първоизточника е онлайн изданието wired.com.

 

Традицията се запазва и името на следващата кознола е PlayStation 5 и идва през зимните празници на 2020-та година. Период, който по подразбиране е запазен от индустрията за лънчване на нов хардуер.

 

Най-важното от новата информация на кратко :

 

 • Вече знаем, че конзолата ще разполага с бързо SSD. Мястото ще е по ценно и трудно заменимо (смяната на SSD-то) и за да се пести, има нова система за инсталиране, разчитаща на отделни модули – инсталиране на кампания по избор и/или изтриването на вече ненужна такава. Пример – ако сме завършили сингъл плеър кампанията, може да бъде изтрита; ако нямаме намерение да играем мултиплеър – не го инсталираме.

 

 • В интерфейса на основното меню ще бъдат вградени лобита от самите игри. Много приятна опция , спестяваща много време, с цел да получим пълна информация от конкретна игра, без да влизаме в нея – за мултиплеър мачове, какво се играе в момента, къде е свободно да се присъединим, статистики, играчи. А за сингъл плеър кампанията – коя мисия предстои, какво представлява, прогрес и други.

 

 • Нов джойстик, все още си няма официално име, разбира се, традиционно очакваме да се кзва DualShock 5, с някой осезаеми и доста приятно звучащи нововъведения  :
  • визуално прилича на предшественика си, по тежък и с по голяма батерия
  •  USB type-C заменя досегашния micro USB порт за зареждане
  • Адаптивни Тригъри : L2 и R2 ще имат различни нива на съпротива, допринасящи за реалистичност и допълнително преживяване
  • „haptic feedback“ – алтернатива на вибрацията в старите джойстици – доста по силна и разчитаща на програмируеми задвижващи механизми в левия и десния грип на джойстика.
  • подобрени спикъри. Комбинирани с haptic feedback са способни на удивителни ефекти

 

Най-сетне го имаме официално – PlayStation 5 идва в края на 2020-та година. Ако горното не стига, ще допълня с информация която знаем от няколко месеца – новата конзола ще разполага с обратна съвместимост с PlayStation 4 игри. Нещо страхотно и прави преминаването от старото към новото много лесно.

 

До края на годината са ни обещани още подробности. Силно се надявам да видим и нещо визуално – снимка на дизайна, демо или най-малкото самия джойстик. За съжаление историята е показала, че споменатото се пази в тайна до доста късен период и няма да е чудно, ако ни го покажат чак на E3 2020-та година. 

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com