PlayStation 5 – различни модели и официален дизайн

След едно дълго и агонизиращо чакане, от Sony най-сетне се смилиха над нас и ни представиха официалния дизайн на PlayStation 5. Информацията идва от провелата се късно тази вечер (пиша статийката в 2:00) дигитална презентация „The Future of Gaming“. Преди всичко, нещо не очаквано – още от старта, PlayStation 5 ще има две разновидности – стандартен модел и … Digital Edition. Подразбиращо се, второто няма да включва оптичен четец и ще е пригодено единствено и само за дигитални игри и клауд гейминг.

Конзолата изглежда елегантна и доста нестандартно – за първи път, след ерата на PS1, се ползва бял цвят (изключвам специални и колекционерски издания). До колкото си личи, е придружена с малка стойка, която дава свободата, да седи изправена или вертикално, като от видяното, предпочитаната позиция е първата:

 

Официално трейлърче :

В допълнение, ни беше показана и част от периферията, съпътстваща конзолата – PS camera, слушалки, медия дистанционно и стойка за зареждане :

 

Освен горното, на евента бяхме залети с огромно количество тейлъри и геймплей кадри. Повече може да намерите тук : The Future of Gaming – всички трейлъри от PS5 презентацията на едно място

Written by: gataka

3 Comments Added

Join Discussion
  1. Митко 14.06.2020 | Отговор

    Кофти дизаин и съответно отново кофти охлаждане като при PS3 . Пак ще се чудим дали сме си пуснали прахосмукачката или новата PS5 при по- тежките игри и пак ще има проблеми с прегряването особено при първите модели. Новия xbox е много по- удачен като дизаин, с по- добри възможности за охлаждане и въпреки, че ще е по- мощен гаранция ще е по- тих.Въпреки всичко пак ще си купя Ps 5 заради ексклузивите, но поне година след излизането като пуснат по- нормални модели( слим) и излязат повече игри.

  2. gangstagot 12.06.2020 | Отговор

    Гатаче,малка грешка в статията : „… да седи изправена или вертикално…“ Вертикално и изправена е едно и също. Не те упреквам,всеки може да допусне грешка. Поздрави!

  3. Christian 12.06.2020 | Отговор

    Много изненади показаха , лично не съм доволен от вида на конзолата , но се радвам , че я показаха след толкова чакане ! Единственото което остана ,според мен е датата и цената естествено.Поне знаем ,че за коледа ще играем Спайдар мен със сигурност ! 🙂

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com