PlayStation 4 продължава да е номер 1 с над 53 милиона продажби

PlayStation 4 отново е номер 1, и е най-продаваната актуална игрова конзола, а може би и най-продавания гейминг хардуер, като цяло. Информацията идва от провеждащото се в момента CES 2017 (Consumer Electronics Show) и е обявена от изпълнителния директор на компанията Kazuo Hirai. Според статистиката, PlayStation 4, от датата си на излизане, е продадена в 53.4 милиона бройки. Едно огромно число, което надхвърля всички предположения и очаквания от миналото. Разбира се, това включва и на скоро излезлите Slim и Pro модели.
 
Точна статистика няма, но се предполага, че продажбите са почти двойно по големи, от тези на конкурентната конзола Xbox ONE. Последната иформация за продажбите на Xbox ONE е от края на 2014-та година и от тогава компанията крие въпросното.
 
В рамките на малко повече от месец, за периода обхващаш и празничните дни, от 21-ви Ноември до 1-ви Януари, са продадени над 6 милиона PS4 конзоли и над 50 милиона игри (дигитални и на физически носител). Това показва колко е важен и силен празничния период за гейминг индустрията. Не случайно стартирането на нов хардуер, като нова конзола или периферия, както и големите намаления, се пазят именно за него.
 
През календарната 2016-та година Sony използваха козове, с които конкурентите не разполагаха. Излизането на Pro версията несъмнено даде един добър тласък на продажбите, най-мощната игрова конзола, двойно по мощна от конкурентите си, е един естествен избор, за най-придирчивите. След това може да добавим PS VR устройството за виртуална среда, което за момента няма аналог в конзолния свят.
 
Макар PS4 Pro и PS VR да присъстват на CES 2017, вероятно други гейминг новини няма да има. Един надъхващ трейлър от Sony по случай именно CES 2017 :

 

Written by: gataka

1 Comment Added

Join Discussion

Leave Your Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : gataka85@gmail.com